Server

Op een server draaien verschillende services(/processen). Deze services verwerken allerlei data. Door deze services is uw website bereikbaar en kan u bijvoorbeeld bestanden uploaden met een FTP-verbinding. Zo is er ook een service die ervoor zorgt dat u email kan ontvangen en versturen.
De servers van WebhostNow worden zorgvuldig ingericht en onderhouden. Een goed onderhoud werkt preventief en zorgt voor een hogere uptime.

Monitoring

Het is belangrijk om servers goed in de gaten te houden. Wij hanteren 3 vormen van monitoring:

1. Monitoring

Alle beschikbare informatie over de server wordt verkregen en opgeslagen. Hiermee worden grafieken gegenereerd, waardoor we op korte termijn, maar ook op lange termijn kunnen zien hoe de server presteert. Aan de hand van deze informatie kunnen bjvoorbeeld de configuraties worden aangepast op de server.

2. Preventief

Op elke server draait een preventieve monitoringsservice. Deze service houdt continu de processen en andere services in de gaten. Zodra de service een probleem ziet aankomen, wordt er direct actie ondernomen zonder dat de bezoeker daar iets van merkt. Zo worden de meeste problemen voorkomen.

3. Alert

Dit is de belangrijkste monitoringsservice. Op een server in een ander datacentrum, op een ander netwerk, wordt door middel van verschillende commando's en protocollen de status van een server en haar services gecontroleerd. Zodra er een probleem wordt gedetecteerd zullen er nog drie checks binnen enkele seconden plaatsvinden. Als deze checks ook problemen opleveren, wordt er een email en een SMS naar onze server engineers verstuurd.