Netwerk

Een snel en betrouwbaar netwerk is erg belangrijk. Het netwerk waar wij mee zijn verbonden is volledig redunant uitgevoerd en heeft een netwerkcapaciteit van 100 Gbit/s. Onze servers hebben onderling een verbinding van 1 Gbit/s en hebben zowel een IPv4 als IPv6 verbinding met het internet.

Snelheidstest

U kan hieronder een aantal testen uitvoeren om uw verbinding met ons netwerk te testen. De verbinding wordt gelimiteerd op 1 Gbit/s.

DNS

WebhostNow heeft een geavanceerd DNS cluster. Door middel van DNS (Domain Name Resolution) kan uw website gevonden worden op het internet. Een cluster bestaat uit meerdere servers. Wij hebben een uitgebreid DNS cluster opgezet in verschillende datacenturms en netwerken. Hierdoor is er altijd een DNS server beschikbaar en is er altijd een route naar uw website opvraagbaar. Dit voorkomt onder andere het verliezen van email, maar ook een lagere ranking in Google.

IPv6

Met alle apparaten die dagelijks in gebruik worden genomen en een verbinding krijgen met het netwerk, raken de IP-adressen (IPv4) uitgeput. Het internetprotocool IPv6 is ontwikkeld om deze uitputting tegen te gaan. Met IPv6 kan elk apparaat een eigen IP-adres en een verbinding met het internet krijgen. Er zijn naar schatting zelfs meer IPv6-adressen dan sterren in de melkweg (ruimte)!

Naast het tegengaan van de uitputting van IP-adressen zijn er ook andere voordelen. IPv6 is opgebouwd met veiligheid in gedachten. Door de kennis van nu zijn er verschillende beveiligingsfeatures ingebouwd in IPv6.